Índex de receptes

dilluns, 19 de setembre del 2011

Mandonguilles de peix

Una manera fàcil de menjar peix sense espines és fer-ho en forma de mandonguilles. L'elaboració és ben senzilla, tot i que una miqueta entretinguda (no gaire), i compensa molt.

Aquest cop les he fet amb filets de lluç congelat, però com suposareu les varietats són infinites.

En una cassola sofregim ceba i all.

Mentre anem tallant amb ganivet els filets de peix a bocinets.

Un cop tinguem el peix talladet hi afegirem: un ou, pa remullat amb llet, una cullerada de la ceba i l'all sofregit, sal i un pessic de pebre. Ho barrejem tot bé i anem fent boletes enfarinades.

Fregim les boletes i les reservem. Arribats a aquest punt, reprenem la cassola amb la resta de ceba i all, li posem una cullerada de farina, remenem i li afegim brou de peix (jo n'acostumo a tenir congelat - sempre agafo les espines i caps dels peixos que compro i ho congelo i quan tinc temps els recupero, faig brou i el congelo de nou en ampolles de litre), o aigua amb una pastilla de brou de peix.

Quan la salsa s'hagi espessit una mica afegim les mandonguilles, una mica de xup-xup i ja ho tenim llest per menjar avui, demà o per congelar.

Per suposat podem enriquir el tema amb gambes, cloïsses....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada