Índex de receptes

dissabte, 9 de març del 2013

Bacallà a la llauna

Bacallà dessalat
Farina
Oli
4 o 5 alls
Julivert
Pebre vermell

Llorer

Seguint la filosofia inicial d'aquest bloc, que és la d'anar per feina, us recomano que proveu els lloms de bacàlla congelats al punt de sal. Darrerament jo els he utilitzat i s'ha acabat el patir per si el bacallà queda soso o salat, sempre queda bé. No és la manera tradicional d'anar canviant l'aigua, que, tot s'ha de dir, té la seva gràcia, però d'aquesta manera és més fàcil i més ràpid.

Enfarinar i fregir el bacallà en una paella amb oli, es tracta que s’enrosseixi una mica, no cal que quedi fet del tot, s’acabarà de coure al forn. Tot seguit deixar el bacallà en una plata per anar al forn (a la plata podem posar un llit de mongeta cuita, així el plat quedarà més complet).

Afegim una mica més d’oli a la paella on hem fregit el bacallà i fregim a foc moooolt baixet els alls tallats en làmines, vigilant que no es cremin, la fulla de llorer i tot seguit afegim el julivert tallat petitet, fem un parell de remenades, separem la paella del foc i tirem una cullerada de pebre vermell i aboquem aquest oli per damunt del bacallà.

En aquest punt ja tenim pràcticament el plat fet. Ho podem tenir preparat amb antel·lació i a l’hora de dinar només caldrà enfornar-lo uns 10/15 minuts i servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada