Rap
1 ceba gran
4 patates
Fumet de peix
Pel romesco:
Oli d’oliva
2 tomàquets escalivats
½ cabeça d’alls escalivats
8 avellanes
8 ametlles
1 llesca petita de pa torrat
En primer lloc posem el forn a 220 i en una plata de forn posem els tomàquets i una cabeça d’alls a escalivar (ja que anem a escalivar jo ja aprofito per posar uns pebrots, unes esberginies i unes cebes i així, sense pensar-hi ja tenim un altre plat, que si volem podem congelar després)
Mentre pelem la ceba, la tallem en juliana i la posem en una cassola a foc baix.
Pelem les patates i les tallem a troços irregulars escapçant-les al final de cada tall per afavorir que després deixin anar el midó i el suc ens quedi més espès.
Les afegim a la cassola amb la ceba i que vagin fent-se, ara si a foc més viu perquè s’enrosseixin una mica, no cal que es facin per dintre, ja es couran després. Atenció si veiem que ja s’estan enrossint i no tenim el romesco a punt, apaguem el foc i ja ho tornarem a posar quan toqui.
Al vas de la “minipimer” posem tots els ingredients del romesco i triturem.
Aboquem el romesco a les patates, remenem una mica i cobrim amb el fumet de peix (o el bric de caldo de peix si no en tenim) i quan les patates estiguin pràcticament fetes afegim els talls de rap i en 5/10 minuts ja ho tindrem a punt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada