Índex de receptes

dijous, 14 de març del 2013

Xampinyons farcits amb formatge

Xampinyons grandets
Una ceba petita
Formatge ratllat especial per gratinar, tipus emmental
Llimona
Farina de galeta


Separem els peus del barret dels xampinyons.  Els barrets els anem posant en una plata per anar al forn.

Piquem la ceba i l’anem sofregint en una paella a foc molt baixet, mentre piquem petitet els peus dels xampinyons i dos o tres xampinyons més. Un cop la ceba estigui transparent, aboquem a la paella els xampinyons picats, salem, remenem i deixem fer uns 10 minuts.

Mentre es fan els xampinyons i la ceba, espremem la llimona i posem a cada barret una culleradeta de cafè de suc de llimona i una mica de sal, podem posar també una mica de suc a la safata, així la part exterior del barret també agafarà gust.

Quan ja estigui cuit el farcit, el posem en un bol i afegim formatge ratllat, la quantitat va una mica a gust de cadascú, depenen si volem molt gust de formatge o un gust més suau. Si voleu els xampinyons més contundents, es pot substituir l’emmental per parmesà o bé fins i tot per formatge blau o roquefort.

Amb una cullera omplim cada barret de xampinyó i per acabar espolsem una mica de farina de galeta per damunt.

Amb 15 / 20 minuts de forn estaran llestos.

Aquest plat va bé per quan ve gent a casa, els pots preparar quan et vagi bé i a última hora enfornar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada